Podsumowujemy 2009 rok w kulturze.

9 odpowiedzi [Ostatni wpis]
Obrazek użytkownika RedNacz
Wpisy:

Czy zgadzacie się z naszymi propozycjami na wydarzenie roku 2009 w kulturze namysłowskiej? Może macie swoje typy? Zapraszamy do komentowania.

Komentowany artykuł: 
Podsumowujemy rok 2009 w kulturze
Obrazek użytkownika old7
Wpisy:
Re: Podsumowujemy 2009 rok w kulturze.

Warto też wspomniec, że u konca 2009 roku narodziło się Stowarzyszenie, którego kulturalne owoce będziemy zbierac w roku 2010...

Obrazek użytkownika Karbowiak
Wpisy:

Kiedy dwa lata temu byłem na wycieczce w Rumunii, rozmawiałem z pracownikiem naszej ambasady. Powiedział mi ciekawą rzecz, tamtejsze gazety dużow wolniej się dezaktualizują, powód - głównie w nich znajdują sie informacje dotyczące kultury, uroku kobiet, samochodów, sportu a polityka ... to gdzieś wciśnięta pomiedzy te informacje. Nie byłem w stanie zweryfiować tej wypowiedzi - nie znam rumuńskiego, ale chciałbym aby w naszym kraju, a choćby w naszym mieście tak własnie się rzeczy miały. Gdyż właśnie kultura jest rzeczą uniwersalną, na bazie jej można porozumieć się niemal z każdym. 

Rzeczywiście w tym roku dużo w kulturze się działo, mam nadzieję że przyszły bedzie równie obfity a nawet lepszy.

Obrazek użytkownika RedNacz
Wpisy:

Owoce stowarzyszenia będziemy oceniać za rok ;) A ja w Nowym Roku zyczyłbym sobie, by wszelkie te wydarzenia przyciągały uwagę większej publiki. Póki co są dla wybranych.

Obrazek użytkownika DyShel
Wpisy:

No tak. Powstało coś nowego. Nowa tradycja. Coś - miejmy nadzieję - ekstra. Ekstradycja.

Sparametaryjozowanymi słowami z Misia wyjętych podsumowuję kulturalne wydarzenie w  postaci powstania świeckiego, apolitycznego Stowarzyszenia, o którym już wkrótce, jak sądzę, będzie dość głośno. Trzymajcie kciuki. U nóg też :)

Obrazek użytkownika Domal
Wpisy:

Ja pamiętam akurat kto występował na tzw. "Browarkach" a ściślej Dniach Namysłowa jak to każą mówić ludzie, którzy ową impreze organizują. Występował Rico Sanchez szczerze mi się podobało a te blachary naśladujące Boney M były żałosne :)

Obrazek użytkownika entedy
Wpisy:

Dla mnie wydarzeniem kulturalnym roku było pojawienie się pierwszego prywatnego i niezależnego portalu  informacyjnego i społecznościowego "Namyslowianie.pl". To nowa jakość w życiu namysłowian. Mamy wreszcie relacje filmowe z sesji rady gminy i powiatu. Kamera portalu rejestruje też najważniejsze namysłowskie wydarzenia kulturalne. Pojawiły się w sieci wreszcie artykuły opowiadające historię miasta - nie  znane namysłowianom. Rodzą się ciekawe dyskusje na forum. Z niektórymi informacjami portal wyprzedza NTO. Pojawienie się konkurencji spowodowało, że zmieniła się GZN i  nieco BI nowa GN. W niektórych wypowiedziach burmistrza i jego urzędników wyczuwa się, że punktem odniesienia dla UM jest dyskuja tocząca się na portalu. Jest wreszcie miejsce na twórcza aktywność pisarską dla namysłowian. Nie trzeba się tułać z artykułami o Namysłowie po innych portalach. Możliwy jest powrót z intelektualnej emigracji wewnętrznej twórczych namysłowian. Nikt nie musi już czapkować władzy i prosić innych gazet, aby przekazać ważne informacje adresowane do mieszkańców miasta. Bodajże przez 6 miesięcy zrobiono bardzo dużo. Portal już jest siłą, z którą trzeba będzie się liczyć.

"Powiedz prawdę, do tego służysz"

Obrazek użytkownika Sevil
Wpisy:

Zgadzam się z Entedym. Powstanie tego portalu to główne wydarzenie kulturowe w tym roku :). Ponadto moimi faworytami są CBF i Pub Odzysk. W tym roku Czochraj będzie na pewno większe i jeszcze lepsze. Specjalnie nie jadę na Opener, byle tylko być na lokalnej imprezie ;)! Pub Odzysk ma duży plus za koncert Jelonka, fajne soundsystemy i muzykę, która jest zbliżona do moich klimatów. No i się tam nie pali.

Wszystkiego najlepszego w nowym roku 2010!

Obrazek użytkownika Bodwar
Wpisy:

CBF było na tyle ważne, że był to pierwszy festiwal w historii Namysłowa, nigdy wcześniej takowego nie było. I tak, w tym roku będzie większy i przede wszystkim lepiej zorganizowany.

Let's grind

Obrazek użytkownika mamed_khalidov
Wpisy:

"Specjalnie nie jadę na Opener, byle tylko być na lokalnej imprezie ;)!"  

0_o

X
Możesz zalogować się przy użyciu nazwy użytkownika lub adresu e-mail.
Duże i małe litery w haśle mają znaczenie
5 + 4 =
Rozwiąż proszę powyższe zadanie matematyczne i wprowadź wynik.
Dołącz do Namysłowian!
Jeśli jeszcze nie jesteś zarejestrowany - Utwórz nowe konto na Portalu Namyslowianie.pl a uzyskasz możliwość zabierania głosu w dyskusjach, dodawania darmowych ogłoszeń ale a także komunikowania się ze znajomymi Namysłowianami, ...
Ładowanie